Sbírka kostí : čtyři povídky /

Povídka Kosti v kapse zavede Tempe k vyšetřování ostatků nalezených po povodních u jezera - ty patří studentce Edith Blankenshipové, ochránkyni zvířat a ekologické aktivistce. Kdo měl zájem na vraždě vysokoškolačky? V Kostech z močálu míří Tempe na dovolenou, tu jí ale překazí nález lidských kostí v...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Reichs, Kathy, 1950- (Author)
Other Authors: Kučerová, Kristýna (Translator)
Language:Czech
Published: Praha : BB/art, 2018
Edition:První vydání v českém jazyce
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Povídka Kosti v kapse zavede Tempe k vyšetřování ostatků nalezených po povodních u jezera - ty patří studentce Edith Blankenshipové, ochránkyni zvířat a ekologické aktivistce. Kdo měl zájem na vraždě vysokoškolačky? V Kostech z močálu míří Tempe na dovolenou, tu jí ale překazí nález lidských kostí v těle krajty. Zemřela dívka nešťastnou náhodou při nebezpečné zábavě, nebo si na ní došlápl jeden z místních pytláků, kterým dělala problémy? Kosti na ledu přivedou antropoložku až na Mount Everest, kde vyhasl život dívky, která se s malou skupinou známých rozhodla pokořit nejvyšší metu všech horolezců. Vše se ale zkomplikuje a Temperance musí zapojit veškerý svůj důvtip, aby se dopátrala pravdy. První kosti čtenáře vrátí na úplný začátek, kdy Temperance teprve dodělává doktorát na univerzitě, shodou okolností ji ale vyzve policie k objasnění úmrtí jistého doktora. Při svém prvním vyšetřování Tempe zjišťuje, že práce v terénu může být zajímavější než na univerzitě.
Soubor čtyř na sebe nenavazujících detektivních povídek, ve kterých se vrací soudní antropoložka Temperance Brennanová, hlavní hrdinka seriálu Sběratelé kostí.
Item Description:Přeloženo z angličtiny
Physical Description:295 stran ; 22 cm
ISBN:978-80-7595-003-1