Amnézie : krimiromán /

Devětapadesátiletý Vincent Ruiz, detektiv inspektor Londýnské metropolitní policie a šéf Útvaru pro vyšetřování závažné trestné činnosti, byl jedné zářijové noci nalezen v Temži s prostřelenou nohou. Pod vlivem traumatické události, při níž málem vykrvácel, utrpěl částečnou ztrátu paměti. Po probuze...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Robotham, Michael, 1960- (Autor)
Další autoři: Neuman, Alexandr (Překladatel)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Brno : MOBA, 2016
Vydání:Vydání první
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Devětapadesátiletý Vincent Ruiz, detektiv inspektor Londýnské metropolitní policie a šéf Útvaru pro vyšetřování závažné trestné činnosti, byl jedné zářijové noci nalezen v Temži s prostřelenou nohou. Pod vlivem traumatické události, při níž málem vykrvácel, utrpěl částečnou ztrátu paměti. Po probuzení z kómatu si nedokáže vzpomenout, co se vlastně na řece přihodilo a kdo jej zranil. Po prohlídce odcizené motorové jachty, objevené necelý kilometr od Ruizova těla se stopami jeho krve a dalších dvou lidí, je jasné, že k přestřelce došlo na lodi. V kapse nalezená fotografie sedmileté Mickey Carlyleové jej přesvědčí, že incident musel souviset s touto dívenkou. Před třemi lety se záhadně ztratila v domě, kde žila s rozvedenou matkou. I když se nikdy nenašla, byl z její vraždy obviněn a odsouzen její soused, pedofil Howard Wawell. Odhodlaný Ruiz navzdory nedůvěřivým kolegům, kteří se bojí zpochybnění své práce, se s pomocí přítele Josepha O'Loughlina, klinického psychologa, pouští do vyšetřování na vlastní pěst.
Druhý díl série kriminálních thrillerů australského autora se odehrává v roce 2004 v Londýně, kde kriminalista po třech letech obnovuje pátrání po zmizelé dívce.
Popis jednotky:Přeloženo z angličtiny
Fyzický popis:440 stran ; 21 cm
ISBN:978-80-243-6965-5