Škola milostných chutí : jemná a něžná oslava jídla a přátelství /

Magická novela o životě, lásce a chuti jídel, které mohou proměnit i vás Lilian má vášeň pro vaření už od okamžiku, kdy byla malá dívka. Tehdy si poprvé uvědomila, že její zájem může být i něčím víc. Vaření je totiž spjato nejen s různými druhy chutí, příprava je zároveň velkou magií. Příběh sleduje...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Bauermeister, Erica (Autor)
Další autoři: Čechová, Sabina (Překladatel), Řepa, Milan (Vedoucí práce)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Brno : JOTA, 2011
Vydání:1. vyd.
Edice:Beletrie pro ženy s nadhledem
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 02352nam a2200289 4500
001 KN4317400000017518
005 20201026112954.0
008 131206s2011 xr |||||||||||||||||cze d
020 |a 978-80-7217-836-0 :  |c 258.00 Kč 
040 |a   |b cze 
041 1 |a cze  |h eng 
100 1 |a Bauermeister, Erica  |4 aut  |9 5927 
245 1 0 |a Škola milostných chutí :  |b jemná a něžná oslava jídla a přátelství /  |c Erica Bauermeister ; z anglického originálu ... přeložila Sabina Čechová ; odpovědný redaktor Milan Řepa 
250 |a 1. vyd. 
260 |a Brno :  |b JOTA,  |c 2011 
300 |a 221 s. 
490 1 |a Beletrie pro ženy s nadhledem 
520 2 |a Magická novela o životě, lásce a chuti jídel, které mohou proměnit i vás Lilian má vášeň pro vaření už od okamžiku, kdy byla malá dívka. Tehdy si poprvé uvědomila, že její zájem může být i něčím víc. Vaření je totiž spjato nejen s různými druhy chutí, příprava je zároveň velkou magií. Příběh sleduje osudy osmi studentů, kteří chodí pravidelně každé pondělí do Lilianiny restaurace na kurzy vaření. Brzy ale vysvitne, že každý hledá kromě vaření ještě něco jiného. Mladá matka Claire, bojující s požadavky své rodiny, italská designérka Antonia, snažící se adaptovat na život v Americe, stejně jako Tom, který se pokouší vypořádat se smrtí své ženy. Kolorit každodenních kurzů vaření vytváří hlavní postava, šéfkuchařka Lilian, která učí své studenty zvládat přípravu náročných pokrmů, aby jejich znalost mohli oni sami šířit dál. Prostřednictvím chutí a vůní se ale s nimi děje něco mnohem víc. Studenti, kteří se chtějí naučit nejprve nové recepty, brzy zjišťují, že díky způsobům přípravy jídel se dozvídají cosi nového i sami o sobě a světě kolem nich. 
653 |a próza  |a anglická literatura  |a současná literatura  |a životní hodnoty 
700 1 |a Čechová, Sabina  |4 trl  |9 5414 
700 1 |a Řepa, Milan  |4 ths  |9 5928 
765 0 |t School of essential ingredients 
830 0 |a Beletrie pro ženy s nadhledem  |9 5929 
910 |a HKG554 
942 |c KN  |6 _ 
999 |c 4180  |d 4180 
993 |0 0  |1 431740005531  |4 0  |6 _  |7 0  |9 4202  |a 48.00  |b 0  |c 7509  |d 2013-12-06  |e 0  |f DOSP  |h 48.00  |i Pavel Dobrovský - BETA s.r.o., HK  |j 11  |l DOSP  |r 2023-02-14  |t 6  |w 2020-10-26  |y KN