Pohádky pro začínající čtenáře. - Roháč, Václav (Egmont, 2012)
Nová, ilustrovaná edice nakladatelství Egmont Pohádky pro začínající čtenáře je určená především pro děti prvních, druhých a třetích tříd. V jednotlivých svazcích vycházejí známé i poněkud zapomenuté české pohádky. Texty jednotlivých pohádek jsou jazykově upravené tak, aby byly v největší možné míře pro začínajícího čtenáře srozumitelné, písmo je dostatečně velké, starší české výrazy jsou vysvětlovány ve slovníčku