Děravý štěstí - Březinová, Taťana, 1946- (Akcent, 2009)
Nežijí na výsluní života. Nemají ani tu jistotu, která by jim měla být dána do vínku, jistotu zrození do rodiny. Brzy, už jako děti, poznají, že je nikdo nechtěl. Přesto jsou na světě - outsideři života. Odkud přicházejí? Odjinud. Neobratně vyhlížejí štěstí. Někdy přelétne kolem nich - a oni si ho nevšimnou, jindy na něj mají políčeno - a proklouzne jim mezi prsty. A když ho nečekají, přijde. Je člověk nepopsaný list? Má schopnost překonat nerovné startovní podmínky a podaří se mu doplnit svůj prázdný rezervoár lásky?