Mise přežít. Cesta vlka. - Grylls, Bear, 1974- (Beletrie pro děti a mládež, 2012)
Ztraceni na Aljašce! Beck Granger a jeho strýc antropolog jsou na cestě do vesnice Anakat, kde žijí původní obyvatelé Aljašky. Vtom se jejich malé letadlo zřítí do aljašské divočiny. Strýc je při pádu letadla těžce zraněn a Beck ví, že nemůžou jen tak nečinně čekat, až je někdo zachrání. Musí si pomoci sami - a to rychle! Se svým novým kamarádem Tikaanim putuje Beck krajinou divokých medvědů a poté do nehostinných hor, za nimiž teprve leží civilizace. Cestou musí přebrodit nebezpečnou řeku, shánět jídlo, aby nepadli únavou a přežili tuhé mrazy, a přečkat bouři ve vlastnoručně vyhloubené sněhové jeskyni. Beckova strhující dobrodružství jsou jako obvykle protkaná spoustou praktických tipů a rad, jak přežít v divočině a nejen tam.