Mít moře na dvoře - Balík, Jindřich, 1928- (Albatros, 2013)
Mít tak moře na dvoře! To by byla paráda! Hravé verše potěší všechny malé námořníky, kteří se s rodiči jistě zasmějí nad rozpustilými obrázky chobotnic, kapitána s neodmyslitelnou dýmkou, mořského koníka a spoustou barevných rybek.