Pohádkový dědeček - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Ottovo nakladatelství, 2009)
Cesta vlakem dětem často ubíhá pomalu. Ale ne když dědeček vypravuje pohádky o všem, co lze po cestě zahlédnout z okna. V knížce plné zábavných pohádek se děti mohou dočíst o semaforu, který nechtěl cvičit, jak se auto předhánělo s vlakem, o tom jak zvířátka na poli volila krále či jak dělalo prasátko převozníka