Komtesa - Wallace, Carey (LEDA ; Rozmluvy, 2010)
Neobvyklý příběh italské komtesy Caroliny Fantoniové se zakládá na osudech skutečných osob z počátku devatenáctého století, lyrické líčení krajiny a barvitých snů mladé šlechtičny jej však posouvá do světa fantazie, světa mlžných rán, citroníkových hájů, slavnostních plesů i panských domů, kde čas plyne pomaleji a emoce jsou silnější a vášnivější.