Polévka z granátových jablek - Mehran, Marsha, 1977- (Ikar, 2005)
Do malého městečka se přistěhují tři íránské sestry Aminpúrovy a otevřou si restauraci s názvem Café Babylon. Se svým exotickým vzhledem a odvážným záměrem se nejprve stanou terčem pomluv i nenávistných intrik, postupně si ale nové sousedy získávají. V románu se prolínají pasáže z předchozího života Lejly, Bahar a Mardžan v Íránu s popisy nových, opatrně navazovaných vztahů, i s exotickými recepty.