Adelheid ; Zánik samoty Berhof ; Zrození horského pramene - Körner, Vladimír, 1939- (Körner, Vladimír 1939- Spisy, 2006)
Soubor tří novel tvoří triptych baladických příběhů lásky a nenávisti z vypjaté doby těsně po skončení 2. světové války. Všechny příběhy spojuje hluboce morální motiv cesty lidí k lidem.