Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel; Analfabetka, která uměla počítat - Jonasson, Jonas, 1961- (Speciální edice (Panteon, 2014)
Souborná edice dvou knižních hitů u příležitosti 100 000 prodaných knih Jonase Jonassona v Česku. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel: Allan Karlsson má narozeniny. Je mu sto let. Vlastně důvod k oslavě. Starosta i místní tisk se připravují na velkolepou oslavu, stoletý stařík má však docela jiné plány; jednoduše zmizí - a brzy je celé Švédsko kvůli jeho útěku vzhůru nohama. Analfabetka, která uměla počítat: Nombeko začala pracovat v pěti letech jako vynašečka latrín na předměstí Johannesburgu, v deseti letech osiřela. Nic nenasvědčovalo tomu, že by neměla prožít svůj život v jedné z chatrčí největší chudinské čtvrti světa a pak tu předčasně umřít, nikým nepostrádaná. To by ale nebyla Nombeko - analfabetka, která uměla počítat. Osud i její talent ji zavedou až do mezinárodní politiky, na druhou stranu zeměkoule, ke dvěma identickým a zároveň velmi odlišným bratrům.