Můj kamarád papoušek - Pierrazzi Mitri, Monica (Fortuna Junior, 2013)
Co by mohlo být krásným narozeninovým dárkem pro malého chlapce? No přece papoušek. Hrdina této knížky však zjišťuje, že papoušek Koko není jen barevný kamarád na hraní, ale že umí i pěkně zlobit. Chlapec tak musí čelit papouškovým útokům a maminka se musí srovnat s tím, že jí sem tam rozbije nějakou vázu. Koko škádlí i kočku a psa. Umí imitovat lidskou řeč i všechny zvuky, a tak není divu, že zmate úplně každého. Je s ním spousta starostí, ale taky zábavy a radosti. A hlavně - je to nejlepší kamarád ze všech kamarádů!