Smrt nosí - Hrdlička, Pavel, 1942- (Euromedia Group, k.s. - Knižní klub, 2012)
Děj historického dobrodružného románu s detektivní zápletkou se odehrává ve středověké Praze na podzim roku 1396. Hl. hrdinou je Václav od Černého koně, podrychtář starého Města Pražského, který stojí před nesnadným úkolem: vypátrat vrahy mladého pána Jindřicha Bludovského, zavražděného přímo na tržišti...